Πλαστός...
✔️500γραμ. Σπανάκι..
✔️ 1 ματσάκι λάπατα
✔️3-4 πράσα
✔️2 ξερά κρεμμύδια
✔️1/2 κολοκύθι τριμμένο και κορυφές αν υπάρχουν ( τα χόρτα για την πίτα να είναι περίπου ένα κιλό... Μπορούμε να βάλουμε διάφορα χόρτα εποχής).. τα πλένω πολύ καλά με ξύδι 4 φορές.... Τα ζεματσω μέχρι να πάρει δύο βρασίματα... Τα στραγγίζουμε πολύ καλά ..
Λίγο λάδι , αλάτι και πιπέρι....
Το κουρκούτι...
✔️500 γραμ. Κίτρινο σιμιγδαλένιο αλεύρι από σκληρό σιτάρι
✔️ δύο αυγά
✔️2 κσ βούτυρο
✔️50 γρ . ελαιόλαδο
✔️λίγο αλάτι και πιπέρι....
Νερό περίπου στα 600 γρ.. ο χυλός να είναι κρεμώδης ... Διαδικασία - βοτυρώνουμε ταψί και προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει η πίτα .. βάζουμε το μισό χυλό τρίβουμε ομοιόμορφα πάνω από το χυλό φέτα τυρί, απλώνουμε τα χόρτα μας ( αν είναι υγρά τα χόρτα μας βάζουμε μια χούφτα αλεύρι για να τραβήξει τα υγρά ) ξανά τρίβουμε φέτα τυρί και τέλος το υπόλοιπο κουρκούτι... Λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο πάνω στην πίτα μας... Καλή επιτυχία! Συνταγή Natasa kantarakia
0 comments