Πλαστός Θεσσαλίας

 


Πλαστός... 

✔️500γραμ. Σπανάκι..

✔️ 1 ματσάκι λάπατα 

✔️3-4 πράσα

✔️2 ξερά κρεμμύδια

 ✔️1/2 κολοκύθι τριμμένο και κορυφές αν υπάρχουν ( τα χόρτα για την πίτα να είναι περίπου ένα κιλό...  Μπορούμε να βάλουμε διάφορα χόρτα εποχής).. τα πλένω πολύ καλά με ξύδι 4 φορές.... Τα ζεματσω μέχρι να πάρει δύο βρασίματα...  Τα στραγγίζουμε πολύ καλά ..

 Λίγο λάδι , αλάτι και πιπέρι.... 

Το κουρκούτι... 

✔️500 γραμ. Κίτρινο σιμιγδαλένιο αλεύρι από σκληρό σιτάρι

✔️ δύο αυγά

✔️2 κσ βούτυρο

✔️50 γρ . ελαιόλαδο

✔️λίγο αλάτι και πιπέρι.... 

Νερό περίπου στα 600 γρ.. ο χυλός να είναι κρεμώδης ... Διαδικασία - βοτυρώνουμε ταψί και προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει η πίτα .. βάζουμε το μισό χυλό τρίβουμε ομοιόμορφα πάνω από το χυλό φέτα τυρί, απλώνουμε τα χόρτα μας ( αν είναι υγρά τα χόρτα μας βάζουμε μια χούφτα αλεύρι για να τραβήξει τα υγρά ) ξανά τρίβουμε φέτα τυρί και τέλος το υπόλοιπο κουρκούτι... Λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο πάνω στην πίτα μας... Καλή επιτυχία! Συνταγή Natasa kantarakia

0 comments