Υλικά
✔️400 γρ σπανάκι
✔️300 γρ διαφορά χόρτα για πίτα (Λάπατα,παχιά,τσουκνίδα ότι χόρτα βάζετε στην πίτα)
✔️1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
✔️2 αυγά
✔️100 γρ τυρί φέτα
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλεύρι 1 ποτήρι ίσως και περισσότερο θα το δείτε.
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα χόρτα,τα κρεμμυδάκια και τα πλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό,3 με 4 νερά . Πλένουμε,στραγγίζουμε.
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε 1 κσ αλάτι.Με τα χέρια μας τα πατάμε να μαραθούν,να χάσουν όγκο και στραγγίζουμε τα υγρά που θα βγάλουν.Τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά για λίγη ώρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα αυγά,το τυρί και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το αλεύρι να δέσει και να γίνει ένας πηχτος χυλός.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια και με ένα κουτάλι παίρνουμε απ το μείγμα και τηγανίζουμε.Κουταλιά και κεφτεδάκι.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά και γυρίζουμε και από την άλλη .Τηγανίζουμε όλο το μείγμα και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο λάδι.Δεν βάζουμε πολύ λάδι στο τηγάνι,ίσα ίσα να λαδώσει η επιφάνεια του τηγανιού.
0 comments