Γλυκό Μανταρίνι

 


Γλυκό κουταλιού μανταρίνι... 

Έγινε υπέροχο!!

2 κιλά μανταρίνια χωρίς κουκούτσια τα μικρά

800 γραμ ζάχαρη ανά κιλό

2 φλυτζανες νερό ανά κιλό

Γαρύφαλλο, ξύλο κανέλας, βανίλια και λίγο ξινό στο τέλος!!

Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και με ένα μυτερό μαχαιράκι καθαρίζουμε λίγου από πάνω που είναι το κοτσάνι ίσα ίσα για να ανοίξει μια τρυπουλα...τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα κάνουμε τρία νεροβρασματα αλλάζουμε το νερό κάθε φορά...για 5' ο κάθε βρασμός 

Όταν τελειώσουμε την διαδικασία αυτή μόλις κρυώσουν λίγο τα πατάμε ένα ένα ελαφρά να βγεί λίγο το νερό...βάζουμε και ετοιμάζουμε το σιρόπι μόλις αρχίσει να δένει βάζουμε και τα μανταρίνια τα αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις το σβήνουμε και το αφήνουμε να μείνει το ξαναβραζουμε την άλλη μέρα...το παρακολουθούμε βγάζοντας σε ένα πιατακι λίγο σιρόπι για να δούμε αν έδεσε.... έχουμε αποστειρωμενα έτοιμα βάζα...όπως είναι το γλυκό ζεστό αμέσως στα βάζα και ανάποδα...!!

Εγώ στο τέλος βάζω μισό κουταλάκι του γλυκού ξινό,και δύο βανιλιες!! Η συνταγή της φίλης μου Ντινα Ζησιου

0 comments