ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ :
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ :
250γρ.αλευρι για πίτες και 250γρ.αλευρι κούλα 240-250 νερό εμφιαλωμένο (γιατί αυτό εδώ εχει πολλά άλατα) 20γρ.ξυδι 25γρ.λαδι 12 γρ. αλάτι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
1. 1/2 κιλό κολοκύθα (Όταν την στιψουμε και μετά θα μείνει 1 κιλό. 2 πράσα 1 κρεμμύδι ξερό λάδι δυόσμο μάραθο αλάτι πιπέρι τραχανά λάδι 2 αυγά λίγο συγκλινο και μια κούπα γραβιέρα τριμμένη .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ :
ΌΛΑ τα υλικά στο κάδο του μίξερ τα δουλεύω για 15'.Βάζω την ζύμη σέ ταπερ στο ψυγείο και την αφήνω να ξεκουραστεί για μια νύχτα. Το πρωί την κόβω μπαλίτσες των 100γρ.Της πασπαλίζω με κορν-φλαουερ και της αφήνω πάλι να ξεκουραστουν. Έως ότου ετοιμάσω την γέμιση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
Σέ μία κατσαρόλα με λάδι σουτάρω το κρεμμύδι και τα πράσα και αφού έχω στρίψει πολύ καλά την κολοκύθα (σε μια πετσέτα) ρίχνω και την κολοκύθα αλάτι πιπέρι και τον τραχανά . Όταν κρυώσει κρυώσει η γέμιση ρίχνω τα 2 αυγά χτυπημένα και την γραβιέρα.Και τα μυρωδικά.
ΚΑΙ τώρα είναι έτοιμη η γέμιση για να φτιάξουμε τις ατομικές μας πιτουλες.
Τις ψήνω σέ προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1ωρα περίπου. Η συνταγή της Anna lambropouloy
0 comments