Κοτόπουλο γιουβέτσι




Υλικά

✔️1 κοτόπουλο χωριάτικο 1700 γρ περίπου κομμένο σε μερίδες

✔️1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 

✔️2 κσ πελτέ ντομάτας 

✔️1/4 κγ μπαχάρι τριμμένο

✔️1/4 κγ κανέλα 

✔️2 φλιτζάνια τσαγιού κριθαράκι

✔️Ελάχιστο ελαιόλαδο 

✔️Αλάτι πιπέρι ρίγανη 

✔️ 6 φλιτζάνια τσαγιού βραστό νερό


Εκτέλεση


1️⃣ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο με νερό να το σκεπάζει και το αφήνουμε να πάρει μια βράση,να ζεμαστιστεί δηλαδή.Στραγγίζουμε,ξεπλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στη γάστρα . Σκορπάμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,τα μπαχαρικά,το ελαιόλαδο και τον πελτέ.Ρίχνουμε ελάχιστο νερό μισό φλιτζάνι,ίσα ίσα να ανακατευτεί και να αραιώσει ο πελτές Ανακατεύουμε όλα μαζί.Ψήνουμε με το καπάκι για 45 λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο.

2️⃣ Βγάζουμε τη γάστρα απ το φούρνο αλλά δεν κλείνουμε τη θερμοκρασία . Βγάζουμε το καπάκι της γάστρα, προσθέτουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε με τη σάλτσα που έχει ο πάτος της γάστρας.

3️⃣Προσθέτουμε βραστό νερό πάνω από το κριθαράκι,και βάζουμε ξανά στο φούρνο να ψηθεί και να φουσκώσει το κριθαράκι για 20 λεπτά περίπου . Όταν το βγάλουμε απ το φούρνο θα πρέπει να έχει ζουμί.

4️⃣Δεν το αφήνουμε παραπάνω γιατί θα στεγνώσει το κριθαράκι, εξάλλου όσο μένει "φουσκώνει" το ζυμαρικό ρουφάει δηλαδή υγρά. 

➡️ Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι ή τυρί φέτα!!!! 




0 comments