Υλικά
✔️3 αυγά μέτρια
✔️1 Βιτάμ 250 γρ
✔️1 φλιτζάνι γάλα
✔️3 κγ μπεικιν παουντερ
✔️2 κγ κακάο
✔️ 25 γρ νωπή μαγιά
✔️5 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Σιρόπι
✔️4 φλιτζάνια νερό
✔️4 φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
1️⃣ Σε χλιαρό γάλα διαλύω την μαγιά καλά και την βάζω σε ένα μπωλ βαθύ και βάζω και λίγο αλεύρι την κάνω με το χέρι ένα χυλό να πω και την αφήνω να ενεργοποιηθεί λίγο... ζεσταίνω λίγο το βιταμ για να μπορώ να το δουλέψω,στην συνέχεια βάζω τα αυγά,το βιταμ ,και λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικεν και τα ζυμωνω μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια...
2️⃣ Αφού την ζύμωσω καλά παίρνω την ζύμη και την κόβω σε 5 κομμάτια ( εγώ τα κάνω μικρά τα ροξακια για αυτό τα κόβω 5) ένα κομμάτι το παίρνω το βάζω σε ένα μπωλ μαζί με το κακάο και 2-3 κουταλιές σούπας γάλα και το ζυμωνω καλά...
3️⃣ Παίρνω ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγω μακρόστενο με την βοήθεια του πλάστη μου,βάζω το κορδόνι από την ζύμη κακάο όπως δείχνω στην φωτογραφία και το τυλίγω μπαστούνι το κόβω σε λεπτές φέτες όπως δείχνω περίπου ένα πόντο...
4️⃣ Τα φτιάχνω λίγο με τα χέρια να γίνουν πιο ίδια στρογγυλά και τα βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί...ψήνω πάνω κάτω περίπου 20' αναλόγως τον φούρνο...το σιρόπι ζεστό και τα ροξακια χλιαρά...το κάθε μπαστούνι μου έβγαλε εμένα 24-25 ροξακια!!
5️⃣ Το σιρόπι που περίσσεψε το έβαλα εγώ μες στο σκεύος που τα αποθήκευσα...ας το ρουφήξουν όλο μας αρέσει .
Συνταγή Ντινα Ζησιου
0 comments