Υλικά για τα φύλλα
✔️600 γρ αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις)
✔️300 γρ χλιαρό νερό
✔️2 κσ ελαιόλαδο
✔️1 /2 κγ αλάτι
✔️1 κγ ξίδι
Γέμιση
✔️500 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
✔️1 πράσα(το άσπρο μέρος)
✔️1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
✔️1 ματσάκι τσουκνίδα
✔️1 ματσακι λάπατα
✔️1 ματσάκι καυκαλήθρες
✔️1 ματσάκι παζιά (ή σέσκουλα)
✔️2 κσ αλεύρι
Έχτρα
Εκτέλεση
1️⃣ Σε βάθη σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το ξίδι. Ανοίγουμε με τα χέρια μας λακκούβα και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να υγρανθεί το αλεύρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πετύχουμε εύπλαστο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή νερό στο ζυμάρι μας Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
2️⃣ Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 6 ή 8 μπαλάκια, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ενα μεγάλο μπολ ψιλοκόβουμε τα αρωματικά χόρτα, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα σε άφθονο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
3️⃣ Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να μαραθουν, να χάσουν όγκο, προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι να τραβήξει τα υγρά απ τα χόρτα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
0 comments