Μίνι πάστα φλώρα

 


Υλικά 

✔️110 γρ μαργαρίνη soft  

✔️100 γρ ζάχαρη άχνη 

✔️50 ml ηλιελαιο 

✔️50 ml χυμό πορτοκάλι 

✔️ξύσμα πορτοκαλιού 

✔️250 γρ αλεύρι φαρίνα

Γέμιση 

✔️280 γρ μαρμελάδα 

Εκτέλεση 

1️⃣ Για να φτιάξουμε την πάστα φλωρα  θα χρειαστεί να φτιάξουμε πρώτα τη ζύμη . Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη,τη ζάχαρη άχνη, το χυμό και το ξύσμα και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο συνεχίζουμε να χτυπάμε.

2️⃣ Η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.


3️⃣ Βγάζουμε από το ψυγείο.  Χωρίζουμε σε μπαλάκια 40 γρ το καθένα.Έχουμε πρόχειρο το ταψακι για μαφινς και σε κάθε θήκη βάζουμε από ένα κομμάτι ζύμης και το στρώνουμε με το χέρι μας.


4️⃣ Συνεχίζουμε και με το υπόλοιπο μείγμα και βάζουμε τα πιτάκια στο ταψάκι. Σε κάθε θήκη με ζύμη προσθέτουμε και από 2 κσ μαρμελάδα.


5️⃣  Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αέρα για 25 με 30 λεπτά.Η ζύμη θα μας βγάλει 12 κομμάτια πάστα φλώρα.



0 comments