Τσιαπάτα με ελιές

 


Υλικά 

✔️500 γρ αλεύρι σκληρό για ψωμί 

✔️395 γρ νερό χλιαρό 

✔️7 γρ ξερή μαγιά 

✔️ ⅓ κουτάλι γλυκού αλάτι 

 ✔️ ⅓ κουτάλι γλυκού Ρίγανη 

✔️  ⅓ κουτάλι γλυκού Θυμάρι 

✔️ 100 γρ ελιές σε ροδέλες 

✔️3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 

Εκτέλεση  

1️⃣ Σε βάθη σκεύος βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,τη μαγιά,το αλάτι,τη ρίγανη και το θυμάρι και τις  ελιές.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χλιαρό νερό.Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το μείγμα ίσα ίσα να υγρανθεί το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο από το λάδι.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.

2️⃣ Το μείγμα θα έχει φουσκώσει ελάχιστα Λαδώνουμε τα χέρια μας και κάνουμε διπλώματα στη ζύμη Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά.

3️⃣ Ανοίγουμε τη μεμβράνη και κάνουμε ξανά διπλώματα με λαδωμένα χέρια.Αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά ακόμα.

4️⃣ Αλευρώνουμε τη ζύμη και την ανάποδο γυρίζουμε σε μια μεμβράνη.Απλώνουμε με τα χέρια μας στο μέγεθος που θέλουμε και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.Στρίβου τις Μπαγκέτες και τις μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.


5️⃣ Ψήνουμε στους 230 βαθμούς Κελσίου αέρα  για 30 περίπου λεπτά μέχρι δηλαδή να πάρουν χρώμα . Μόλις φουρνίσουμε τις Μπαγκέτες βάζουμε στον πάτο της κουζίνας ένα μικρό ταψάκι με νερό.

0 comments