Ταραμοκεφτέδες



Υλικά 

 ✔️150 γρ λευκό ταραμά

✔️1 καρβελάκι μπαγιάτικο ψωμί περίπου 350 γρ 

✔️2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το μαχαίρι.

✔️1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 

✔️Λίγα φύλλα δυόσμο 

✔️ 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 

✔️ Χυμό από 1 λεμόνι 

✔️Αλάτι 

✔️Πιπέρι 

✔️Ρίγανη ή θυμάρι 

✔️1/4 κγ κύμινο 

✔️Λίγη πάπρικα καπνιστή 

Εκτέλεση 

1️⃣ Σε βάθη μπολ βάζουμε το ψωμί με νερό να μουλιάσει για 10 λεπτά . Όσο πιο σκληρό μπαγιάτικο είναι το ψωμί,τόσο καλύτερα θα γίνουν τα  κεφτεδάκια . Μην βάλετε ψωμί του Τοστ . Κρατήστε ψωμί και αφήστε το έξω να μπαγιατέψει,ξεσκέπαστο.

2️⃣ Στραγγίζουμε καλά το ψωμί απο τα υγρά και το βάζουμε στο μπολ που μουλιάσαμε το ψωμί.Ρίχνουμε τον ταραμά,το ελαιόλαδο,το χυμό λεμονιού,το κρεμμύδι,τα φρέσκα κρεμμυδάκια,τα αρωματικά τριμμένα,αλάτι,πιπέρι και τα μπαχαρικά.

3️⃣Ζυμώνουμε με τα χέρια μας να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου να σφίξει και να πλάθεται σωστά.

4️⃣ Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με λάδι να ζεσταίνεται.Πλάθουμε με τα χέρια μας κεφτεδάκια όπως και τους κανονικούς κεφτέδες.

5️⃣ Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν Χρυσαφένιο χρώμα Βγάζουμε σε μια πιατέλα με  χαρτί κουζίνας.

6️⃣ Σερβίρουμε τους ταραμοκεφτέδες ζεστούς.

➡️Οι ταραμοκεφτέδες μπορούν να γίνουν και στο φούρνο  στους 200 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα Γίνονται εξίσου νόστιμοι.


0 comments