Μακαρονάδα με τόνο και ελιές

 


Υλικά 

✔️250 γρ μακαρόνια Ν 6

✔️120 γρ τόνο κονσέρβα σε  νερό 

✔️7 - 8  ντοματίνια κομμένα στη μέση 

✔️½ φλιτζάνι ελιές κομμένες σε ροδέλες 

✔️1 σκελίδα σκόρδο 

✔️Λίγα φύλλα βασιλικό 

✔️Ρίγανη 

✔️ 2 κσ ελαιόλαδο 

Εκτέλεση 

1️⃣ Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και αλατίζουμε. 

2️⃣ Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 8 λεπτά. 

3️⃣3 λεπτά πριν σουρώσουμε βάζουμε ενα τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο ολόκληρο και τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ίσα να μαραθούν,αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τον τόνο  τις ελιές και τα φύλλα βασιλικού. Αφήνουμε για 1 λεπτό μόνο.

4️⃣ Με μια τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια που βράζουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, όπως είναι με τα υγρά που θα πιάσει η τσιμπίδα. Ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε ρίγανη και έτοιμο για σερβίρισμα!!! 

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 

0 comments