Τυρόπιτα στο τηγάνι

 


Υλικά 

✔️4 φύλλα χωριάτικα 

✔️100 γρ Μυζήθρα ή ανθότυρο 

✔️200 γρ τυρί φέτα 

✔️Λίγα τριμμένη γραβιέρα 

✔️Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση 

1️⃣ Για  να φτιάξουμε την πίτα στο τηγάνι θα χρειαστούμε ένα καλό αντικολλητικο τηγάνι ή στην ανάγκη ένα οποιοδήποτε τηγάνι και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολα στο μέγεθος του τηγανιού.

2️⃣ Λαδώνουμε με πινέλο το τηγάνι και στρώνουμε 3 φύλλα σουρωτά στο τηγάνι 

Ανάμεσα από κάθε φύλλο ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τη φέτα,τη μυζήθρα και τριμμένη γραβιέρα από πάνω . Αν θέλετε και λίγη ρίγανη.


3️⃣ Σκεπάζουμε με το φύλλο που έμεινε,ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε την πίτα στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να τηγανιστεί καλά από τη μια πλευρά και να ροδίσει, περίπου   στα 12 λεπτά.Γυρίζουν κι από την άλλη πλευρά και ψήνουμε αλλά 10 -12 λεπτά να ροδίσει καλά και η άλλη πλευρά.



0 comments