Φοκάτσια με ελιές και ντοματίνια

 


Υλικά 

◽️500 γρ αλεύρι σκληρό για ψωμί 

◽️320 γρ χλιαρό νερό 

◽️1 φακελάκι ξερή μαγιά 

◽️2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 

◽️¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

◽️10 ντοματίνια κομμένα σε φέτες 

◽️1 φλιτζάνι τσαγιού ελιές σε ροδέλες 

◽️Ρίγανη 

◽️Λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό 

Εκτέλεση 

1️⃣ Σε ένα βάθη μπόλ ρίχνουμε το  αλεύρι,αλάτι,μαγιά και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το χλιαρό νερό ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας,τόσο όσο να υγρανθεί το αλεύρι.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 45 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο.

2️⃣ Λαδώνουμε τα χέρια μας,ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 8 ίσα μέρη.

3️⃣ Στρώνουμε λαδόκολα σε ένα ταψί . Ανοίγουμε με την παλάμη μας το κάθε κομμάτι ζύμης σε  στρογγυλό σχήμα ατομικής πίτσας και τα αραδιάζουμε στο ταψί.

4️⃣ Απλώνουμε από πάνω λίγη  σάλτσα ντομάτας,τις ελιές,τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με ρίγανη και ρίχνουμε ελαιόλαδο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα Βγάζουμε και σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό!!



0 comments