Ζαμπονοκασεροπιτάκια
ΥΛΙΚΆ
◽️460 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
◽️1 Κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
◽️200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
◽️180 γρ λάδι ελαφρύ
◽️100 ml γάλα φρέσκο
◽️1 /4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
◽️10 φέτες ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια
◽️200 γρ κασέρι τριμμένο
◽️1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
◽️8-10 ντοματίνια κομμένα
◽️Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
1️⃣ Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το ζαμπόν,το τριμμένο κασέρι ,τα ντοματίνια,την πιπεριά,το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο,το μπεικιν και το αλάτι.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μήν κολλάει στα χέρια μας.
2️⃣ Πλάθουμε μικρά μπαλάκια 50 γρ περίπου το καθένα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα,πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ή βουτάμε το κάθε μπαλάκι σε μπολ με σουσάμι.
3️⃣ Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας.
Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο αφράτα και νόστιμα.
0 comments