Ροδακινόπιτα




 Υλικά 

◽️2 μέτρια αυγά 

◽️1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ή 160γρ 

◽️½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ ή 85γρ 

◽️¾ φλιτζάνι ηλιέλαιο ή 100γρ 

◽️½ κγ κανέλα

◽️2 βανίλιες

◽️2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα ή 200 γρ 

◽️1 ροδάκινο κομμένο σε μικρά κομμάτια 

Στον πάτο του ταψιού βάζουμε :

◽️ ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και κανέλα

◽️3 μέτρια ροδάκινα κομμένα σε φετάκια

Εκτέλεση 

1️⃣ Απο νωρίς βγάζουμε τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

2️⃣ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις. 

3️⃣ Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.

4️⃣ Προσθέτουμε το γάλα και το ηλιέλαιο.Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπεικιν, την κανέλα και τις βανίλιες, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και τα  προσθέτουμε στο μείγμα. 

5️⃣ Τέλος κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια του ροδάκινου. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

6️⃣ Σε ταψί  25εκ. στρώνουμε μια λαδόκολλα.
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε την ζάχαρη και την κανέλα να πιάσει ολη την επιφάνεια του ταψιού.

7️⃣ Στρώνουμε τα ροδάκινα πάνω απ την κανελοζάχαρη και πασπαλίζουμε αν θέλουμε λιγη κανελοζάχαρη ακόμα.

8️⃣Ρίχνουμε το μείγμα και απλώνουμε να πάει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
9️⃣ Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 35 - 40 ανάλογα το φούρνο.Βγάζουμε απ το φούρνο, ανάποδογυρίζουμε μετα απο 10 λεπτά.


0 comments