![]() |
Υλικά
◽️500 γρ φύλλα κρούστας
◽️200 γρ κρέμα γάλακτος
◽️300 γρ τυρί φέτα αγελαδινό
◽️100 γρ Μυζήθρα
◽️150 γρ τριμμένο κασέρι
◽️Λίγο μπέικον προαιρετικά
◽️Αλάτι - πιπέρι
Ραντίζουμε τα φύλλα
◽️100 γρ σόδα ή σουρωτή
◽️100 γρ ελαιόλαδο
◽️2 κσ σουσάμι για πασπαλισμα
Εκτέλεση
Ταψί :34×27
1️⃣ Σε ενα βάθη μπολ θριμματιζουμε τη φέτα προσθέτουμε,τη μυζήθρα,το κασέρι,λίγο μπέικον αν θέλετε και 3 κσ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
2️⃣ Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το ελαιόλαδο,τη σόδα για να ραντίζουμε τα φύλλα.
3️⃣ Λαδώνουμε ενα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα ραντιζοντας ενδιάμεσα. Ρίχνουμε λιγη απ τη γέμιση να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια . Απλώνουμε απο πάνω άλλα δύο φύλλα και ραντίζουμε ξανά ενδιάμεσα. Γέμιση ξανά και άλλα δύο φύλλα .Ανά δύο φύλλα δηλαδή βάζουμε γέμιση. Μέχρι τα τελειώσουν τα φύλλα
4️⃣ Τέλος στο μπολ που είχαμε τα τυριά,ρίχνουμε 1 αυγό,τη σόδα που έμεινε και λίγο ελαιόλαδοκαι ραντίζουμε απο πάνω την πίτα. Χαράζουμε, ρίχνουμε λίγο τριμμένο κασέρι και σουσάμι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 50 με 60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πιτα μας!!!!
Follom me on instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!
0 comments