Ζαχαρωτά


Υλικά

◻️  550 γραλεύρι για τσουρέκια 

◻️250 γρ γάλα αμυγδάλου 

◻️1 φακελάκι ξερή μαγιά 

◻️4 κουταλιές σούπας ζάχαρη 

◻️1 πρέζα αλάτι 

◻️1 βανίλια 

◻️2 κουταλιές σούπας βιτάμ 

◻️2 κουταλιές σούπας γάλα αμυγδάλου με 1 κουταλάκι μέλι για να αλείψουμε πριν το ψήσιμο 

Εκτέλεση 

1️⃣ Σε μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε το αλεύρι ,το αλάτι τη βανίλια και ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι ,τέλος προσθέτουμε το βιτάμ .Θα δούμε ότι κολλάει αρκετά το ζυμάρι στα χέρια μας. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ένα  μείγμα που δεν κολλάει στα χέρια.

2️⃣ Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.Θέλει περίπου 1 ώρα.

3️⃣ Ξεφουσκώνουμε και πλάθουμε σε  μπαστούνια Στρίβουμε σε πλεξούδα και αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.Αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να φουσκώσουν.


4️⃣ Αλείφουμε την κάθε πλεξούδα με γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν .Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ,αλείψουμε ξανά με γάλα και τα βουτάμε στη ζάχαρη .

▶️ Εγώ τα έκανα νηστίσιμα,εσείς μπορείτε αν θέλετε να βάλετε φρέσκο γάλα και βούτυρο αντί βιτάμ και να τα κάνετε αρτύσιμα.

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 




0 comments