Λαχανόρυζο



Υλικά

◻️1 μέτριο λάχανο κομμένο σε χοντρές φέτες 

◻️ 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

◻️ 1 καρότο σε φέτες 

◻️ 1 φλιτζάνι ρύζι 

◻️ 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 

◻️ 1 ποτηράκι λευκό κρασί 

◻️ Αλάτι-Πιπέρι 

◻️¾ από κουταλάκι του γλυκού κύμινο 

◻️ 2 κουταλιές της σούπας Πελτέ 

Εκτέλεση 

1️⃣ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για περίπου μισό λεπτό.Προσθέτουμε τον πελτέ και τσιγαρίζουμε ελάχιστα ,ίσα ίσα να κοκκινίσει το λάδι.

2️⃣ Προσθέτουμε το λάχανο , το καρότο ανακατεύουμε να χάσει τον όγκο του και να βγάλει τα υγρά του.Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι ,κύμινο και περίπου 1 φλιτζάνι νερό.Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.

3️⃣ Για να ρίξουμε το ρύζι θα πρέπει να έχει ζουμί η κατσαρόλα,αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο. Ρίχνουμε το ρύζι στην επιφάνεια την κατσαρόλας και δεν ανακατεύουμε μέχρι να βράσει ,απλά μισό κλείνουμε με το καπάκι και σε μέτρια φωτιά.Θέλει περίπου 10 λεπτά.

4️⃣ Στο τέλος ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 10 λεπτά να ανακατευτούν τα αρώματα και σερβίρουμε!!!

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 

0 comments