Υλικά
◻️1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
◻️900 ml χλιαρό νερό
◻️2 κουταλιές σούπας μέλι
◻️2 φακελάκια ξερή μαγιά
◻️Λάδι ηλιέλαιο για τηγάνισμα
◻️Μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1️⃣ Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι,τη μαγιά,το νερό και το μέλι και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει το μείγμα.
2️⃣ Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με ηλιέλαιο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.Σε ένα ποτήρι με νερό βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μέσα,θα μας χρειαστεί στο τηγάνισμα.
3️⃣ Βουτάμε το χέρι μας μέσα στο μείγμα και παίρνουμε μείγμα ,σπρώχνουμε το μείγμα με δείκτη και αντίχειρα και με το κουταλάκι κόβουμε και ρίχνουμε στο ζεστό λάδι.Κάθε τόσο βουτάμε το κουταλάκι στο νερό για να βγαίνουν πιο εύκολα τα λουκουμαδάκια.
4️⃣ Τώρα το μυστικό είναι στο ανακάτεμα ,δεν γυρίζουμε τους λουκουμάδες να τηγανιστούμε και από τις δύο πλευρές.Απλά με μια τρυπητή κουτάλα πιέζουμε όσοι τηγανίζονται να είναι βουτηγμένοι μέσα στο λάδι.Δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα ίσα ίσα να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα και βγάζουμε αμέσως.
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!






0 comments