Υλικά
◻️500 γρ αλεύρι γοχ
◻️360 γρ χλιαρό νερό
◻️1 φακελάκι ξερή μαγιά
◻️½ κουταλάκι ζάχαρη
◻️¼ κουταλάκι αλάτι
◻️2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1️⃣ Σε βαθή μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό,τη μαγιά ,τη ζάχαρη και το αλάτι,ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο .
2️⃣ Με μια κουτάλα ανακατεύουμε καλά να υγρανθεί το αλεύρι και σκεπάζουμε με μεμβράνη.Αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
3️⃣ Το ζυμάρι έχει αρχίσει να φουσκώνει.Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσει.
4️⃣ Στον πάγκο στρώνουμε μια λαδόκολλα πασπαλίζουμε με μπόλικο αλεύρι και αναποδογυρίζουμε το ζυμάρι πάνω στην αλευρωμένη λαδόκολλα.Πασπαλίζουμε κι άλλο αλεύρι στην επιφάνεια και με το χέρι μας απλώνουμε λίγο το ζυμάρι σε ένα τετράγωνο 30 x 30.Κόβουμε σε 4 ή 6 ίσα κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα .Πασπαλίζουμε με αλεύρι τα ψωμάκια μας.
5️⃣ Σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να φουσκώσουν.Για να γίνουν μαλακά τα ψωμάκια μας,θα βάλουμε στο κάτω μέρος του φούρνο ένα ταψάκι με νερό για όσο θα ψήνουμε τα ψωμάκια.
6️⃣ Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά πάνω κάτω αντιστάσεις!!
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!






0 comments