Υλικά
◻️4 Μεγάλα κρεμμύδια
◻️1 τριμμένο κρεμμύδι ξερό
◻️300 γρ ρύζι καρολίνα
◻️1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
◻️1 ματσάκι μαϊντανό
◻️Λίγα φύλλα δυόσμο
◻️1 κουταλιά της σούπας πελτέ
◻️1/2 κουταλάκι πάπρικα
◻️Αλάτι
◻️Πιπέρι
◻️1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
Σάλτσα
◻1 κουταλιά πελτέ αραιωμένη σε 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
◻️Αλάτι
◻️Πιπέρι
◻️Ρίγανη
Εκτέλεση
1️⃣ Καθαρίζουμε τις φλούδες απ τα κρεμμύδια και χαράζουμε στη μέση μια κάθετη τομή.Βάζουμε να βράσουν για 15 λεπτά να μαλακώσουν.Βγάζουμε σε ένα μπόλ.
2️⃣ Ετοιμάζουμε τη γέμιση.Πλένουμε το ρύζι και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε βάθη πιάτο.Ανακατεύουμε καλά.
3️⃣Βγάζουμε με προσοχή τα κρεμμυδόφυλλα και τα αφήνουμε στην άκρη.Γεμίσουμε και τυλίγουμε .
4️⃣Τα τυλίγουμε όλα και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ένα ταψάκι.
4️⃣Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ,λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 3 τέταρτα.
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!









0 comments