Υλικά
◻️250 γρ Φασόλια μαύροι γίγαντες
◻️1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
◻️2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
◻️2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
◻️2 πιπεριές πράσινες κέρατα κομμένες σε κυβάκια
◻️1 φλιτζάνι ελιές σε ροδέλες
◻️ ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
◻️Αλάτι-Πιπέρι
◻️Ρίγανη
◻️Χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι
Εκτέλεση
1️⃣ Σε μια κατσαρόλα με νερό λίγο πάνω από τη μέση βάζουμε τους γίγαντες να μουλιάσουν για 8 με 10 ώρες.
2️⃣ Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε,ξεπλένουμε και τους βράζουμε με μπόλικο νερό για ¾ περίπου μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλυθούν,δοκιμάζουμε και αφήνουμε κι άλλο αν χρειαστεί.
3️⃣ Αφού βεβαιωθούμε ότι έβρασαν τους αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μια μεγάλη σουπιέρα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τους γίγαντες και ανακατεύουμε καλά.Σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως.Αν μείνουν κρατάμε στο ψυγείο για 3 μέρες.




0 comments