Νηστίσιμα κουλουράκια με αμμωνία
Υλικά
90 ml ηλιέλαιο
130 γρ ζάχαρη 90ml χυμό πορτοκάλι ή πορτοκαλάδα
10 γρ αμμωνία λιωμένη σε 1/4 φλιτζάνι βραστό νερό
460 γρ αλεύρι γοχ
1/2κγ σόδα
Εκτέλεση
Δουλεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την αμμωνία λιωμένη και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα.Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Περίπου 12 με 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Λεπτό φτιαγμένα βγαίνουν 55 κουλουράκια!!
Καλή επιτυχία!!!!
Η συνταγή από βιβλίο με νηστίσιμα!!
0 comments