κουλουράκια νηστίσιμα!!





       Νηστίσιμα κουλουράκια με αμμωνία

Υλικά 

90 ml ηλιέλαιο 
130 γρ ζάχαρη
90ml χυμό πορτοκάλι ή πορτοκαλάδα
10 γρ αμμωνία λιωμένη σε 1/4 φλιτζάνι βραστό νερό
460 γρ αλεύρι γοχ
1/2κγ σόδα

Εκτέλεση 

Δουλεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την αμμωνία λιωμένη  και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Περίπου 12 με 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Λεπτό φτιαγμένα βγαίνουν 55 κουλουράκια!!
Καλή επιτυχία!!!!
Η συνταγή από βιβλίο με νηστίσιμα!!


0 comments