🍓🍓Μαρμελάδα φράουλα 🍓🍓




                              🍓🍓Μαρμελάδα φράουλα 🍓🍓


Υλικά :

2 κιλά φράουλες 🍓🍓
1 κιλό ζάχαρη
χυμός μισού λεμονιού🍋 

Εκτέλεση :

Οι φράουλες 🍓που θα διαλέξουμε θα πρέπει να είναι ώριμες αλλα γερές .
Τις πλένουμε πολύ καλά, καθαρίζουμε το κοτσάνι τους,τις κόβουμε στη μέση και προαιρετικά αν θέλουμε τις λιώνουμε στο μπλέντερ . 
Σε βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τον πολτό ή τις κομμένες φράουλες και τη ζάχαρη και ξεκινάμε να βράζουμε τη μαρμελάδα... στην αρχή σε δυνατή φωτιά ,οταν αρχίζει να βράζει με ενα μεγάλο κουτάλι ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζει . Προσοχή όμως, ξαφριζουμε μονο στην αρχή μετα οτι μαζεύουμε ειναι ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει καλά. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται απο το ποσό πάχος έχει ο πάτος της κατσαρόλας. Όσο πιο χοντρό πάτο έχει τοσο περισσότερο βράσιμο θέλει. Εγω συνήθως τη βράζω στη χυτρα, ο χρόνος στη δική μου κατσαρόλα ειναι περίπου 1 ωρα και 10 λεπτά. 
Θα καταλάβετε οτι ειναι έτοιμη όταν ρίξουμε μια κουταλιά σε ένα πιατάκι και δεν απλώσει η μαρμελάδα
Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού 🍋και σβήνουμε τη φωτιά. 
Εχουμε ετοιμα βάζα αποστειρωμένα και ρίχνουμε ζέστη τη μαρμελάδα στα βάζα κλείνουμε το καπάκι και γυριζουμε το βάζο ανάποδα, ετσι με αυτό τον τρόπο η μαρμελάδα μας μένει για αρκετό καιρό εκτός ψυγείου.

Πώς αποστειρωνουμε τα βάζα
Πλένουμε πολύ καλα τα βάζα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε με ζεστό νερό και σαπουνάδα .Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα βάζα όπως είναι βρεγμένα όρθια και τα καπάκια τους μαζί και τα βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτα στους 150 βαθμούς . Αφού πέρασαν 15 λεπτά δεν τα βγάζουμε απο το φούρνο πάρα μόνο όταν τα χρειαστούμε.

0 comments