Υλικά
500gr άσπρα μανιτάρια
500gr σπανάκι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουτάλι σούπας άνηθο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι πιπέρι
ελάχιστο μπαχάρι τριμμένο
1/2 φλιτζάνι λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα πανάκι και βγάζουμε το κοτσανάκι από την κάτω πλευρά,αφαιρούμε προσεκτικά τη φλούδακαι κόβουμε σε φέτες.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2 με 3 λεπτάκια και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα το φύλλο δάφνης και ρίχνουμε το σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο και σβήνουμε με λίγο άσπρο κρασί.Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 20 λεπτά περίπου και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μπαχάρι και τον άνηθο.Το ζουμί που θα μείνει το κρατάμε και διαλύσουμε λίγο κορν φλαουρ και το χυμό μισού λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό.
0 comments