Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Υλικά
500γρ αλεύρι γ.ο.χ.300γρ νερό χλιαρό
2 κσ. ζάχαρη
1 κγ. αλάτι
2 φακελάκια ξερή μαγιά (14 γρ )
Σουσάμι
1 ποτήρι νερό με 5 κουτ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι τα φακελάκια μαγιάς τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε το χλιαρό νερό και χτυπάμε
μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και αφράτη. Παίρνουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε αλευρομενο να διπλασιαστεί σε όγκο για 30-45λεπτα.
Χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια πλάθουμε κορδόνια και κλείνουμε να πάρουν το σχήμα του κουλουριού.
Ένα ένα τα κουλούρια τα βουτάμε στο ζαχαρόνερο και μετά στο σουσάμι.
Τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς .
Χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια πλάθουμε κορδόνια και κλείνουμε να πάρουν το σχήμα του κουλουριού.
Ένα ένα τα κουλούρια τα βουτάμε στο ζαχαρόνερο και μετά στο σουσάμι.
Τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς .
Μπορούμε να ψήσουμε για λίγα λεπτά το σουσάμι μας πριν βουτήξουμε τα κουλούρια, γίνονται νοστιμότερα.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments