Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι:
Υλικά
1 χταπόδι μέτριο
1/2 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
1μεγάλο κρεμμύδι
2.κ.σ. πελτέ
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ.αλάτι
1/2.κ.γ.μπαχάρι
1/2κ.γ.ρίγανη
1/4.κ.γ.πιπέρι
2 ποτήρια νερό
4.κ.σ ξίδι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι ,το κόβουμε χοντρά κομμάτια.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κομμάτια του χταποδιού νερό να το σκεπάζει και 2κ.σ ξίδι,το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά και πετάμε το νερό.Στην ιδια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι το κρεμμύδι χοντρό τριμμένο και το χταπόδι σοτάρουμε 2-3 λεπτά και ρίχνουμε 2 κ.σ.ξύδι,αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και ρίχνουμε τον πελτέ τα μπαχαρικά και το νερό,χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε το χταπόδι,προς το τέλος προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα ώστε να είναι σκεπασμένο το χταπόδι και να έχει ζουμί για να ρίξουμε το μακαρόνι.Όταν έχει μαλακώσει το χταπόδι μας ρίχνουμε 1/2 πακέτο κοφτό μακαρονάκι και όταν αρχίζει ξανά ο βρασμός τα γυρίζουμε σε ταψί και ψήνουμε μέχρι να σωθεί το ζουμί τους.
0 comments