Κουραμπιέδες με φυτίνη!



                 ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ



Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες γίνεται δεν γίνονται!!!!!

Ο κουραμπιές είναι ένα χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα και παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Το όνομά του προέρχεται από το τουρκικό Kurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη. Οι κουραμπιέδες έχουν την τιμητική τους αυτόν τον καιρό ,ας τους φτιάξουμε λοιπόν να μοσχοβόλησει το σπίτι μας.....

Υλικά

400 γρ φυτινη
400 ml ηλιέλαιο
2 κούπες ζάχαρη άχνη
200 γρ αμύγδαλο καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
2 σφηνάκια τσίπουρο ή ράκη
ξύσμα λεμονιού ή βανίλια
1φακελακι μπεικιν

1 κιλό και 200 γρ περίπου Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 

Εκτέλεση

  Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη φυτινη το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ να αφρατεψουν,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να γίνει η ζύμη κάπως σφιχτή γιατί αλλιώς θα μας απλώσουν  οι κουραμπιέδες μας......   πλάθουμε μπαλάκια και πατάμε επάνω σαν να βάζουμε το αποτύπωμα του δάκτυλου μας. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς, ανάλογα το φούρνο μέχρι να πάρουν το χρώμα τους περίπου στα 20 λεπτά αφήνουμε να κρυώσουν  και αφού κρυώσουν τους αχνίζουμε...






0 comments