Μανιτάρια φρικασέ



                     Μανιτάρια φρικασέ



Υλικά

500gr άσπρα μανιτάρια
500gr σπανάκι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουτάλι σούπας άνηθο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι πιπέρι

1 ποτήρι κρασιού ασπρο κρασί
ελάχιστο μπαχάρι τριμμένο
1/2 φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα πανάκι και βγάζουμε το κοτσανακι απο την κάτω πλευρά,αφαιρούμε προσεκτικά τη φλουδιτσα και κόβουμε σε φέτες.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λαδι να κάψει και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2 με 3 λεπτακια και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα το φύλλο δάφνης και ρίχνουμε το σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο και σβήνουμε με λίγο άσπρο κρασί.Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 20 λεπτά περίπου και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μπαχάρι και τον άνηθο.Το ζουμακι που θα μείνει το κρατάμε και διαλύουμε λίγο κορν φλαουρ και το χυμό μισού λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Καλή επιτυχία!!!!

0 comments