Μπουγάτσα κρέμα
Υλικά :
500 γρ φύλλο κρούστας1300 ml φρέσκο γάλα
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο
1/4 κγ βανίλια
Ξύσμα λεμονιού 🍋
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθετουμε όλα τα υλικά εκτός από το βουτυρο. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να άρχιζει το μείγμα μας να δένει, τότε κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθετουμε το βουτυρο να λιώσει. Αφήνουμε λίγη ώρα, περίπου 20 λεπτά να κρυωσει ελαφρά...Στο μεγάλο ταψί της κουζίνας στρώνουμε 7 φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα της μπουγάτσας . Τα δύο φύλλα τα πάνω πάνω τα διπλώνουμε προς τα μεσα ώστε να κολλήσουν πάνω στην κρέμα.
Ξεκιναμε τώρα με τα υπόλοιπα φύλλα όπου τα βάζουμε πάλι λαδωμένα πάνω από την μπουγάτσα μας.Κραταμε 2 φύλλα για το τέλος.
Γυρίζουμε προς τα μέσα όλα τα φύλλα μας και τα δύο τελευταία τα απλώνουμε και τα γυρίζουμε προς τα μέσα όπως θα τρώνε ένα σεντόνι.
Χαράζουμε την μπουγάτσα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!!
0 comments