Γαριδομακαρονάδα



                    🍤


Υλικά

 για 4 άτομα
1/2 κιλό γαρίδες μεγάλες φρέσκες 🍤
1 πακέτο μακαρόνια
400 γρ μεσαίες γαρίδες 
1 κρασοπότηρο λάδι
1 σφηνάκια τσίπουρο ή ρακί
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη
1 πιπεριά πράσινη κομμένη
200 γρ ντοματινια κομμένα στη μέση 
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι πιπέρι
1 ποτήρι ζωμό απ τις γαρίδες

Εκτέλεση

Βραζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά... στραγγίζουμε σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες μας κι αφήνουμε και λίγες ολόκληρες.
Τις βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά και κρατάμε 1 ποτήρι απ το ζωμό τους.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές να σοτάριστουν για 2 λεπτά, σβήνουμε με το τσίπουρο και προσθέτουμε τα ντοματακια. Ρίχνουμε το ζωμό  αλάτι πιπέρι και βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε αλλά 3 λεπτά και η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη. 
https://www.facebook.com/mpaxarikanela/posts/1826282144327640

0 comments