Χταποδακια στιφάδο με μαυροδαφνη
Υλικά
για 4 άτομα
1 κιλό Χταπόδι ή μοσχοκτάποδο
1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί ή μαυροδάφνη
1 κσ πελτέ ντομάτας
Αλάτι
1 κιλό Χταπόδι ή μοσχοκτάποδο
1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί ή μαυροδάφνη
1 κσ πελτέ ντομάτας
Αλάτι
πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι
1 λίτρο νερό
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι
1 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το Χταπόδι και το κόβουμε κομμάτια.Ετοιμάζουμε καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα κρεμμύδια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια του χταποδιού να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι, περίπου 2 ώρες. Μπορούμε όμως να το βράσουμε και στη χύτρα το χταπόδι για 20 λεπτά, απλά θα βάλουμε λιγότερο νερό. Το ζουμί που βράζουμε το χταπόδι δεν το πετάμε, θα το βάλουμε στο φαγητό
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ταβά βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ζουμί που βράσαμε το χταπόδι και τον πελτέ.
Απο πάνω απλώνουμε τα κομμάτια απ το βρασμένο χταπόδι και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να δέσουν τα αρώματα και το φαγητό. Δεν ανακατεύουμε όσο βράζει, αν χρειαστεί, κουνάμε τον ταβά μας για να μη λιώσει το φαγητό.
0 comments