Μακαρονάδα με κιμά σόγια
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Ν6
για τη σάλτσα
1 ποτήρι νερού κιμά σόγιας3 ποτήρια βραστό νερό
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κσ πελτε ντομάτα
1 ποτήρι κρασιού σάλτσα ντομάτας
1κγ αλάτι
1/2 κγ πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1/4 κγ ρίγανη
1 πρεζα κανέλα
1/4 κγ κύμινο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
2 ποτήρια νερού νερό
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας..Ετοιμαζουμε τη σόγια... Βάζουμε σε ένα μπολ τη σόγια και ρίχνουμε το βραστό νερό.. αφήνουμε 15 λεπτά να φούσκωσει...
Σε ένα τρυπητο ρίχνουμε τη σόγια τη φουσκωμένη και ξεπλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό...
Στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας...
Σε βάθη σκευος ρίχνουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα με ελάχιστο αλάτι.. Τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, ανακατεύουμε λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τον πελτε και τη σαλτσα ντομάτας να δέσουν τα υλικά μας για 2 λεπτά και ύστερα ρίχνουμε το νερό.. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου και να δέσει.. Ο κιμάς σόγιας είναι έτοιμος να σερβιριστεί..
Καλή επιτυχία!!!!
0 comments