✔️2 πράσα
✔️2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
✔️1 ματσακι τσουκνίδα
✔️1 ματσακι λαπατα
✔️1/2 ματσάκι άνηθο
✔️1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
✔️1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
✔️1 κγ αλάτι
✔️1/2 κγ πιπέρι
Εκτέλεση
1️⃣ Τρίβουμε με το μαχαίρι τα χόρτα, τα ψιλοκόβουμε δηλαδή. Τα πλένουμε πολύ καλά σε άφθονο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
2️⃣ Βάζουμε σε κατσαρόλα να μαραθούν, να χάσουν όγκο, προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι να τραβήξει τα περισσότερα υγρά απ τα χόρτα.
3️⃣Λαδώνουμε ενα ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο τόσο ώστε να προεξέχει απ το ταψί μας.
Το δεύτερο το βάζουμε κατά τον ίδιο τρόπο.
Το τρίτο και το τέταρτο το βάζουμε σουρωτο μέσα στο ταψί.
4️⃣ Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και και τα υπόλοιπα τα φύλλα,τα μισά να προεξέχουν και τα μισά σουρωτα. Το τελευταίο όμως θα πρέπει να προεξέχει απ το ταψί.
Τα φύλλα που προεξέχουν τα γυρίζουμε μέσα στο ταψί.
5️⃣ Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα.
Ραντίζουμε με λίγο νεράκι ελαφρά ώστε να γίνει η πίτα μας τραγανή.
6️⃣ Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!!!!
0 comments