Κοτόπιτα!


                          ΚΟΤΌΠΙΤΑ


Υλικά 

6 φύλλα Χωριάτικα
1 κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο 
300γρ μοτσαρελα
2 μέτρια κρεμμύδια
1/2 πράσο 
αλάτι πιπέρι

Μπεσαμέλ 

1/2 ltr φρέσκο γάλα
50 γρ αλεύρι 
40 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη 
1 κρόκο αυγού
Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε τηγάνι βάζουμε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι να κάψει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το  πρασο με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε λίγο να σοταριστούν και να άσπρισουν . 

Σε μπολ βάζουμε το κρύο κοτόπουλο ψιχουλιαστο, ρίχνουμε την τριμμένη μοτσαρελα, αλάτι, πιπέρι και τη μπεσαμελ,και προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα κρεμμύδι και πράσο .

Στρώνουμε στο ταψί της κουζίνας 4 φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα και ρίχνουμε τη γέμιση, στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα, χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδισει.

Για τη μπεσαμελ

1/2  ltr φρέσκο γάλα
50 γρ αλεύρι 
40 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη 
1 κρόκο αυγού
Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση 
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το αλεύρι και με ενα σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει. Τραβάμε στην άκρη και προσθετουμε το βούτυρο να λιώσει, αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο. Μέχρι εδώ εχουμε μπεσαμέλ. Με την προσθήκη αυγου και τυριών έχουμε την κρεμα μορνε. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε. 

0 comments