Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Υλικά
4,5 κούπες τσαγιού νερό3 κούπες ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
1 κούπα τσαγιού ηλιέλαιο
1 κούπα χοντρό σιμιγδάλι
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1 χούφτα αμύγδαλα
1/4 κγ κανέλα
Ξύσμα λεμονιού
Θα χρειαστούμε 1 κατσαρόλα βαθιά και ένα βαθύ τηγάνι
Εκτέλεση
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και βάζουμε να βράσει για 4 λεπτά.Συγχρόνως βάζουμε και το τηγάνι στη φωτιά με τη χούφτα τα αμύγδαλα να καβουρδιστουν για 2 λεπτά.. Προσθέτουμε το λάδι αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε τις δύο κούπες σιμιγδάλι, ψιλό και χοντρό και την σκόνη κανέλας Καβουρδιζουμε καλά το σιμιγδαλι στο λάδι χωρίς να μας μαυρίσει και να μας καεί για όση ώρα βράζει και το σιρόπι μας. Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού... Αφού περάσουν τα 3 λεπτά σιγά σιγά και κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε τον χαλβά μέσα στο σιρόπι, με μεγάλη προσοχή για ''πετάει'' και καεί.. Χαμηλώνουμε το μάτι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμη... Αφήνουμε στην κατσαρόλα 5 λεπτά και μετά τον ρίχνουμε σε πλαστική φόρμα για λίγο.. Ξεφορμάρουμε.Πασπαλίζουμε και σερβίρουμε..
* Μπορούμε να βάλουμε 2μιση ζάχαρη και 3κσ μέλι....
Καλή επιτυχία!!!
0 comments