Η τυρόπιτα είναι πίτα από ζύμη (π.χ. ζύμη σφολιάτας) ή φύλλο και γέμιση με τυρί. Το τυρί που περιέχει της δίνει αλμυρή γεύση, η οποία πολλές φορές συνοδεύεται από πικάντικη σε συνδυασμό με διάφορα μπαχαρικά (π.χ. πιπέρι).
Στην Ελλάδα η γέμισή της έχει συνήθως σαν βάση τυρί φέτα και αυγό και αποτελεί πολύ δημοφιλές πρόχειρο φαγητό.
VIKIPEDIA
500γρ φύλλο κρούστας Μαργαρίτη
650 γρ τυρί φέτα
3 φέτες μπέικον
4 αυγά
1/2 ποτήρι νερου ελαιόλαδο
400 ml γάλα φρέσκο
Θριματιζουμε το τυρί και χτυπάμε τα αυγά. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί και τα αυγά και τα ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα λαδωνοντας ενδιάμεσα. Στρώνουμε 4 φύλλα. Ξεκινάμε με τη γέμιση και ρίχνουμε ελάχιστη απ τη γέμιση. Στρώνουμε από πάνω δύο φύλλα λαδωμενα πάντα, ξαναρίχνουμε λίγη γέμιση και ξανά φύλλα. Κρατάμε 4 φύλλα για να στρώσουμε από πάνω. Ενδιάμεσα στα φύλλα ρίχνουμε και λίγο μπέικον. Στρώνουμε και τα 4 τελευταία. Κόβουμε την πίτα μας και στο μπολ που είχαμε το τυρί και τα αυγά ρίχνουμε το γάλα λίγο λάδι και το ρίχνουμε πάνω απ την πίτα μας. Την αφήνουμε για 20 λεπτά να τραβήξει το γάλα και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσό κόκκινο χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!!!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1829641900658331&id=1721888121433710
Στην Ελλάδα η γέμισή της έχει συνήθως σαν βάση τυρί φέτα και αυγό και αποτελεί πολύ δημοφιλές πρόχειρο φαγητό.
VIKIPEDIA
Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας
Υλικά
για ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους500γρ φύλλο κρούστας Μαργαρίτη
650 γρ τυρί φέτα
3 φέτες μπέικον
4 αυγά
1/2 ποτήρι νερου ελαιόλαδο
400 ml γάλα φρέσκο
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
Ανοίγουμε τα φύλλα και με ένα ψαλίδι ✂ τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση ώστε να έχουν το μέγεθος του ταψιού μαςΘριματιζουμε το τυρί και χτυπάμε τα αυγά. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί και τα αυγά και τα ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα λαδωνοντας ενδιάμεσα. Στρώνουμε 4 φύλλα. Ξεκινάμε με τη γέμιση και ρίχνουμε ελάχιστη απ τη γέμιση. Στρώνουμε από πάνω δύο φύλλα λαδωμενα πάντα, ξαναρίχνουμε λίγη γέμιση και ξανά φύλλα. Κρατάμε 4 φύλλα για να στρώσουμε από πάνω. Ενδιάμεσα στα φύλλα ρίχνουμε και λίγο μπέικον. Στρώνουμε και τα 4 τελευταία. Κόβουμε την πίτα μας και στο μπολ που είχαμε το τυρί και τα αυγά ρίχνουμε το γάλα λίγο λάδι και το ρίχνουμε πάνω απ την πίτα μας. Την αφήνουμε για 20 λεπτά να τραβήξει το γάλα και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσό κόκκινο χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!!!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1829641900658331&id=1721888121433710
2 comments
Τέλεια τυρόπιτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ 😀
Διαγραφή