Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι 🍊🍊
Υλικά
250γρ βιταμ2 κούπες τσαγιού ζάχαρη(350 γρ)
4 αυγά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό ή μια κούπα γάλα
εβαπορέ
2 πορτοκάλια ολόκληρα μικρά ή ένα μεγάλο
400γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του!!! ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 φακελάκι μπέικιν
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βιταμ να αφρατεψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια ενα ενα τα αυγά... μετά το γιαούρτι εναλλάξ με το αλευρι... Τώρα πλένουμε τα 2 πορτοκάλια κι όπως είναι με τη φλούδα τους τα κόβουμε στα 5 και τα πολτοποιουμε στο μουλτι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα [ τη βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη να παγώσει το βιταμ ]Αλευρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα . Ψήνουμε στους 180 βαθμους για περίπου 45-50 λεπτά της ώρας.Μην σας φοβίζει το ολόκληρο πορτοκάλι, θα δείτε ότι δίνει φοβερή γεύση στο κέικ και επίσης το κάνει πιο αφράτο....
Καλή επιτυχία...
1 comments
Καλήμερα Ρούλα θέλω να σου πω έχω φτιάξει πολλές συνταγέ σου και όλες με επιτυχία συχγαρητηρια και σε ευχαριστώ ,να έχεις μια όμορφη ημέρα καλή δύναμη .❤️❤️❤️
ΑπάντησηΔιαγραφή