✔️600 γρ αλεύρι
✔️1 φλιτζάνι λάδι μισό μισό ηλιέλαιο
✔️1κσ ξύδι
✔️1 κγ αλάτι
✔️300 γρ νερό
Γέμιση
✔️500 γρ τυρί φέτα
✔️1 φλιτζάνι λάδι
✔️Έξτρα λάδι για να αλείψουμε ενδιάμεσα απο τα φύλλα.
Εκτέλεση
2️⃣ Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 12 μικρά μπαλάκια όσο ενα μανταρίνι και αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα.
3️⃣ Τα χωρίζουμε ανά δύο μπαλάκια. Ανοίγουμε το πρώτο όσο ένα πιατάκι του γλυκού, αλείφουμε με λάδι και βάζουμε πάνω το άλλο φύλλο ίδιου μεγέθους. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μπαλάκια μέχρι να τελειώσουν.
4️⃣ Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 38 εκ.
Με ένα λεπτό πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα . Κάθε φύλλο που ανοίγουμε ραντίζουμε με λάδι και απλώνουμε λίγη γέμιση και τυλίγουν το φύλλο σαν ρόλο το στρίβουμε ελαφρά και το τοποθετούμε στο ταψί.
Το ίδιο κάνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα ώστε να σχηματίσουμε έναν σαλίγκαρο στο ταψί μας.
0 comments