Στριφτη τυρόπιτα με φύλλο χωριάτικο


Στριφτόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Υλικά

Για 6 χοντρά φύλλα
 500 γρ αλεύρι
1 φλιτζάνι λάδι μισό  μισό ηλιέλαιο
1κσ ξύδι
1 κγ αλάτι
1 ποτήρι νερού νερό
Γέμιση
500 γρ τυρί φέτα
1 φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι μας και τα υπόλοιπα υλικά, στο τέλος το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ευπλαστη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί ρίχνουμε νερό ή αλεύρι.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 6 μπάλες και αφήνουμε να ξεκουράστει για μισή ώρα.
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 38 εκ.
Με ένα λεπτό πλάστη ανοίγουν 6 φύλλα. Κάθε φύλλο που ανοίγουμε ραντίζουμε με λάδι και απλώνουμε λίγη γέμιση και τυλίγουν το φύλλο σαν ρόλο το στρίβουμε ελαφρά και το τοποθετούμε στο ταψί. Το ίδιο κάνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα ώστε να σχηματίσουμε έναν σαλιγκαρο στο ταψί μας. Περιχύνουμε την πίτα με λάδι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ωρα περίπου.
Ζέστη ή κρύα η πίτα μας τρώγεται το ίδιο ευχάριστη.

0 comments