Κεικ βερίκοκο 🍑
Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό βερίκοκο ή χυμό φρέσκου πορτοκαλιού(400 ml )
2 φλιτζάνια ζάχαρη (380 γρ)
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ( 170 ml)
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 450 γρ)
3 κουταλάκια γλυκου μπέικιν
3 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε για αρκετά λεπτά σε μίξερ τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο.
Προσθέτουμε το χυμό και σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο και μαζί το μπεικιν και τις βανίλιες.
Τέλος ρίχνουμε τα βερίκοκα κομμένα σε φέτες ή μικρά κυβάκια. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βερίκοκα από κονσέρβα ή κομπόστα. Σ αυτή την περίπτωση θα στραγγισουμε καλά πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα.
Σε ένα ταψί 35×28 ή στρογγυλό τσέρκι αλείφουμε λάδι και πασπαλίζουμε αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
Καλή επιτυχία!!!!
0 comments