Κέικ γεωγραφία.


            Κέικ πορτοκάλι σοκολάτα 

Υλικά

250 γρ βούτυρο
5 αυγά
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα γάλα εβαπορέ
500γρ αλεύρι γ.ο.χ.
4 κ.γ.μπεικιν
ξύσμα πορτοκαλιού
1 πορτοκάλι καθαρισμένο και  κομμένο στο μουλτι
3 κ.σ κακάο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψουν προσθετουμε τα αυγά το πορτοκάλι, το ξύσμα και εναλλάξ γάλα με το αλεύρι . Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και στο 1 προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε .Βουτυρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε με τη σειρά μια κουταλιά άσπρο μια κακάο μέχρι να τελειώσουν .Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου .

1 comments