Κέικ βανίλια - μόκα
Υλικά
250 γρ βιταμ2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά μέτρια
1&1/2 κούπας γάλα εβαπορέ
2 βανίλιες
2 κσ νεσκαφε
500 γρ αλεύρι φαρινα
Εκτέλεση
Βγάζουμε το Βιτάμ και τα αυγά απ το ψυγείο 2 με 3 ώρες νωρίτερα να έρθουν σε θερμοκρασια δωματιου. Το γάλα εβαπορέ μισή ώρα νωρίτερα.Το αλεύρι το κοσκινιζουμε.Προθερμαινουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε με βιταμ μια φόρμα και αλευρωμενουμε και την αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να χτυπήσουμε τα υλικά μας (μας βοηθάει να βγει το κέικ σωστά απ τη φόρμα χωρίς να 'πιάσει')
Χτυπάμε με το μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα τη βανίλια και τέλος το αλεύρι, χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 4 με 5 κσ απ το μείγμα του κέικ και προσθέτουμε το νεσκαφε που θα τον λιώσουμε σε ελάχιστο γάλα... ανακατεύουμε... Ρίχνουμε από το μείγμα βανίλιας στη φορμα μας μια στρώση, συνεχίζουμε με το μείγμα του νεσκαφε και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα βανίλιας. Τώρα βυθίζουμε ένα καλαμάκι για σουβλάκι και κάνουμε κυκλικά κύματα.
Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 170 βαθμούς. Ξεφορμαρουμε αμέσως, εφόσον βάλαμε τη φόρμα μας στην κατάψυξη,αν όχι τότε ξεφορμαρουμε σε 10 λεπτά.
Καλη επιτυχία!!!
0 comments