Μελιτζανοσαλάτα.

                    Μελιτζανοσαλατα!!!

Απ τα απαραίτητα ορεκτικά για το καλοκαιρινό τραπέζι και συνοδευτικό πρώτο για τσιπουρομεζέ. Γίνεται εύκολα γρήγορα και κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση της.

Υλικά:

4 μελιτζάνες
2 ή 3 σκελίδα σκόρδο
1 κσ. Ελαιόλαδο
1κγ ξύδι
ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φρέσκες μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, ανοίγουμε το φουρνο και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ψηθούν, δηλαδή όταν πατήσουμε με ένα πιρούνι να είναι σκληρό απ έξω και πατώντας μέσα να είναι σαν κούφιο.
Τις βγάζουμε τις αφήνουμε λίγο και με ένα μαχαιροπίρουνο ανοίγουμε στα δύο τη μελιτζανα. Καθαρίζουμε τα σπόρια και κρατάμε  στην άκρη το εσωτερικό τους.Πετάμε φλούδα και σπόρια. Με το μαχαίρι ψηλοκοβουμε πολλές φορές τη σάρκα ώστε να γίνει λιώμα, όχι πολτός.Μεταφέρουμε σε βάθη πιάτο. Στο μουλτι χτυπάμε το λάδι με το σκόρδο και τα ρίχνουμε στη μελιτζάνα. Προσθετουμε αλάτι και ξύδι δοκιμάζουμε τη γεύση αν χρειάζεται κάτι άλλο και σερβίρουμε.
Tips. Μπορούμε στο ψήσιμο να βάλουμε μια πιπεριά Φλωρίνης και ένα ολόκληρο κρεμμύδι ώστε να ψηθούν μαζί, δίνει πολύ ωραία γεύση στη σαλάτα μας.

0 comments