Κωκ ταψιού
Το γλυκό που θα σας ξετρελάνει.. Αφράτο σιροπιαστο παντεσπάνι κρέμα πατισερι και λευκή σοκολάτα...Γίνεται τόσο εύκολα και με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, με ελάχιστο κόστος.
Υλικά :
Παντεσπάνι1 κούπα ζάχαρη
5 αυγά μεσαία
1 κούπα αλεύρι γ. ο. χ
3 κγ. μπεϊκιν παουντερ
2κσ γάλα εβαπορέ
Σιρόπι
3κσ ζεστό νερό5 κσ σιρόπι από γλυκό του κουταλιού
Υλικά κρέμα :
6 ποτήρια γάλα φρέσκο8 κσ αλεύρι
1/2 κούπας ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
2 κσ βούτυρο
Λευκή σοκολάτα
200 γρ λευκή σοκολάτα3κσ ζεστό γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζουμε να χτυπάμε απλά χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι το μπεϊκιν παουντερ και τέλος τις βανίλιες και το γάλα. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 14 λεπτά περίπου .Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι κι αν βγει καθαρό το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο.Τώρα όσο το παντεσπάνι κρυώνει ετοιμάζουμε την κρεμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα κρύο και αμέσως προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το βουτυρο. Βάζουμε το μείγμα να βράσει και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Προσθετουμε το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.
Τώρα αφού το παντεσπάνι μας έχει κρυώσει θα ρίξουμε το ζεστό σιρόπι. Ζεσταίνουμε το νερό και προσθετουμε το σιρόπι. Είναι έτοιμο.. Με ένα πινέλο βρεχουμε το παντεσπάνι μας και απλώνουμε την κρεμα μας. Δε χρειάζεται να κρυώσει εντελώς, τη ρίχνουμε όσο είναι ζέστη ακόμα. Από πάνω θα ρίξουμε λευκή σοκολάτα που θα τη λιώσουμε σε μπαν μαρι και μέσα θα ρίξουμε το γάλα καυτό, ανακατεύουμε και απλώνουμε πάνω στο γλυκό... Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
Καλη επιτυχία!!!!!
0 comments