Σπετσοφάι




Το σπετσοφάι είναι παραδοσιακό, πικάντικο φαγητό της Ιταλικής και Ελληνικής κουζίνας από τηγανισμένα λουκάνικα με σάλτσα από πιπεριές και ντομάτα. Χαρακτηριστικές είναι οι μακριές, γλυκιές πιπεριές και οι έντονες γεύσεις που έχουν τα χωριάτικα λουκάνικα, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως.

Σπετσοφάι

Υλικά

◻️1 θηλιά χωριάτικο λουκάνικο 800 γρ κομμένα σε ροδέλες πάχους 3 εκ

◻️2 μεγάλο κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φετες

◻️½ κιλό πιπεριές πράσινες κομμένες λωρίδες 

◻️ 3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης κομμένες λωρίδες 

◻️2 μέτριες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους 
◽️2 σκελίδες σκόρδο 

◻️1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση  

◻️1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ 

◻️1 ποτηράκι κρασί λευκό

◽Αλάτι
 
◽️πιπέρι  

◽️1 Κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση

1️⃣ Για να φτιάξουμε το σπετζοφάι θα ζεστάνουμε στο μάτι μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα.Ρίχνουμε τα λουκάνικα και σωτάρουμε για 3 με 4 λεπτά να πάρουν χρώματα,δεν χρειάζεται να ρίξουμε λάδι,βγάζουν τα λουκάνικα το λίπος τους.
Βγάζουμε σε πιατέλα και πετάμε το λίπος που έβγαλαν.
2️⃣ Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο,τα κρεμμύδια και το σκόρδο  και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν,προσθέτουμε τις πιπεριές  να πάρουν χρώμα για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τα ντοματίνια αλάτι,πιπέρι και τα λουκάνικα.
3️⃣ Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε.

0 comments