Σπετζοφαϊ





Το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι) είναι παραδοσιακό, πικάντικο φαγητό της Ιταλικής και Ελληνικής κουζίναςαπό τηγανισμένα λουκάνικα με σάλτσα από πιπεριές και ντομάτα. Χαρακτηριστικές είναι οι μακριές, γλυκιές πιπεριές και οι έντονες γεύσεις που έχουν τα χωριάτικα λουκάνικα, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως. Στην Ελλάδα είναι γνωστά το σπετζοφάι Πηλίου Wikipedia

Σπετσοφαϊ.

Υλικά

1 θηλιά χωριάτικο λουκάνικο 800 γρ
1 μεγάλο κρεμμύδι
Μισο κιλό πιπεριές πράσινες κατσίκες
3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
1 κούπα ντοματινια
1κγ πελτε
1 ποτηράκι κρασί λευκό
Αλάτι πιπέρι ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές ροδέλες και τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια επίσης  τα κρεμμύδια στα τέσσερα.
Σε βάθη τηγάνι βάζουμε τα λουκάνικα να τηγανιστουν καλά στο λίπος που θα βγάλουν, δεν χρειάζεται να ρίξουμε λάδι.  Ριχνουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα ντοματίνια και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθουν, ρίχνουμε το κρασί 🍷 και αφήνουμε να σιγοβράσει και να μείνει με το ζουμί του.

0 comments