ΑΡΝΑΚΙ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ Ή ΣΦΑΚΙΑΝΟ




ΑΡΝΑΚΙ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ Ή ΣΦΑΚΙΑΝΟ
Μαρια Παπαγιαννη

Υλικά

1 χεράκι αρνί σε μερίδες
½ φλ ελαιόλαδο
½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ποτήρι πολύ καλό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Σε πλασοτέζα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το αρνάκι να πιάσει. -Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. -Καπακώνουμε και αφήνουμε στην χαμηλότερη θερμοκρασία το μάτι μας και το ξεχνάμε για 1 ½ ώρα μέχρι να γίνει πολύ τρυφερό. Εξηγήσεις -Για μένα δεν θέλει ούτε αλατοπίπερο, αν έχετε ανασφάλεια βάλτε κατά βούληση το έχω κάνει κι έτσι μια χαρά -ΝΑΙ ο χρόνος και η θερμοκρασία συνήθως επαρκεί -Το κρέας κατεβάζει τα δικά του ζουμιά και δεν Βάζουμε καθόλου νερό -Ιδανικός κρασομεζές αλλά φαγάκι με πατάτες τηγανητές

0 comments