Μιλφεϊγ




Μιλφεϊγ



Υλικά


2 πακέτα σφολιατινια
1 γάλα ζαχαρούχο
500 ml κρέμα γάλακτος
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισα

Για την κρέμα

5 ποτήρια γάλα φρέσκο*
5 γεμάτες κσ αλεύρι
1 ποτήρι ζάχαρη
3 κσ βούτυρο
3 αυγά μέτρια
Φλούδα μισού πορτοκαλιού
2 βανίλιες
**Το ποτήρι παίρνει 260 ml γάλα

Εκτελεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής,δειτε βήμα βήμα την εκτέλεση εδω
Χτύπαμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγι και στο τελος προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε .Παίρνουμε τα 3/4 της σαντιγης και τα προσθέτουμε στην κρέμα ζαχαροπλαστικης,χτυπαμε ελαχιστα με το μιξερ ισια ισια να ενσωματωθουν.
Ενώνουμε το γλυκό μας.
Θα χρειαστούμε ένα μέτριο μακρόστενο ταψί.
Με ένα κουτάλι ή με πινέλο απλώνουμε λίγη απ την κρέμα, έτσι βοηθάμε τα σφολιατινια να στρώσουν καλύτερα και να μην φεύγουν απλώνοντας την κρέμα,συνεχιζουμε απλώνοντας  μια στρώση σφολιατινια. Πάνω απ τα σφολιατινια βάζουμε τη μισή κρέμα, συνεχίζουμε με σφολιατινια και ξανά κρέμα. Από πάνω τώρα απλώνουμε τη σαντιγί που περίσσεψε ,και τέλος τα τρίμματα απ τα σφολιατινια που μείναν στο πακέτο ,τα σκορπαμε πάνω απ τη σαντιγί. Πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη και σε μια με δύο ώρες σερβίρουμε.
Αποθηκεύουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη ή ακόμα καλύτερα στην κατάψυξη. Αν μείνει για πάνω από μια μέρα στο ψυγείο η σφολιάτα μας θα πανιασει. Καλό είναι να το βάλουμε κατευθείαν στην κατάψυξη. Κρατάει περισσότερες μέρες.
Μπορείτε να το φτιάξετε σε τσερκι να το βάλετε στην κατάψυξη να παγώσει και να το κόψετε σε μικρα τετραγωνάκια, σαν γλυκό κερασματος.
Καλη επιτυχία!!

0 comments