Πρασοτηγανια




Πρασοτηγανιά



Χοιρινή τηγανιά με τηγανητά πράσα

Υλικά



1 κιλό κρέας χοιρινό
700 γρ πράσα
1 κρεμμύδι ξερό
2 κγ αλάτι
1κγ πιπέρι
1/2 κγ κύμινο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση 



Ζητάμε κατά προτίμηση  απ τον κρεωπολη χοιρινή σπαλα κομμένη σε κομμάτια.Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγισει καλά από νερά. Κανονικά τα κομμάτια του χοιρινού δεν τα πλένουμε, φεύγει η νοστιμιά τους. Πράττουμε κατά βούληση.. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρέας. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος καλά μέχρι να πιάσει κρουστά... Θέλει περίπου 10 λεπτά ανάλογα την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα πράσα και το κρεμμύδι κομμένα σε κομμάτια και σ αυτό το σημείο ρίχνουμε τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα πράσα τα ζουμιά τους... Αφήνουμε να σοταριστουν τα πράσα και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού,  αφήνουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα ζουμιά του και να μείνει με το λάδι του.

0 comments