Κρέμα ζαχαροπλαστικης


Κρέμα patisserie ή ζαχαροπλαστικής 

Ανάλαφρη βελούδινη κρέμα για όλα..

Υλικά

5 ποτήρια γάλα φρέσκο*
5 γεμάτες κσ αλεύρι
1 ποτήρι ζάχαρη
3 κσ βούτυρο
3 αυγά μέτρια
Φλούδα μισού πορτοκαλιού
2 βανίλιες
**Το ποτήρι παίρνει 260 ml γάλα

Εκτέλεση 

 - Σε ένα σκεύος βάζουμε τη ζάχαρη με τα αυγά.

-Χτυπάμε ελαφρά ίσια να ανακατευτούν τα υλικά 

-Βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα το κρύο γάλα και τη φλούδα πορτοκαλιού.

-Προσθέτουμε τη χτυπημενη ζάχαρη και αυγά στο γάλα και ανακατεύουμε.


-Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμενο και ανοίγουμε το μάτι, βάζουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια να μην σβολιασει. 



-Λίγα λεπτά αργότερα  η κρέμα έχει πήξει και είναι έτοιμη. Αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού. 

-Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο 

-Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο. 

-Γυρίζουμε την κρέμα μας σε ένα βάθη σκεύος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. 

-Ευχάριστα τρώγετε και ζέστη αν τη μοιράσουμε σε μπολακια και ρίξουμε λίγη κανέλα από πάνω. 

0 comments