Λουκουμάδες

Λουκουμάδες

Οι πιο ωραίοι και οι πιο λουκουμάδες λουκουμάδες..... Περίπου η ίδια συνταγή με τους κλασικούς που φτιάχνω, απλά πείραξα τη συνταγή με τα υλικά που είχα... Δες σας λέω τίποτα... ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΊ..






Υλικα



380 γρ αλεύρι γοχ
1 φακελάκι μαγιά
70 γρ ζάχαρη άχνη
1/4 κγ αλάτι
1/4 κούπας ηλιέλαιο
200ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση



Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά τη ζάχαρη το αλάτι.




Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε το νερό και το λάδι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πετύχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.




Αλευρωνουμε ελαφρά το ζυμάρι μας και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.




Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου μια ώρα.


Λαδώνουμε τα χέρια μας και απλώνουμε το ζυμάρι σε μια επιφάνεια με λαδόκολλα




Με ένα στρογγυλό κούπα πατ ή μια κούπα κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα




Για να κάνουμε την τρύπα στη μέση θα χρειαστούμε τη μύτη ενός κορνε ή το πλαστικό καπάκι ενός μπουκαλιού




Συνεχίζουμε και με το υπόλοιπο ζυμάρι μας και αφήνουμε για μισή ώρα με 3 τέταρτα να φουσκωσουν.



Ετοιμάζουμε τώρα ένα βάθη σκεύος για να τα τηγανίσουμε.

Κόβουμε το κάθε κομμάτι του λουκουμα μαζί με τη λαδόκολλα, έτσι δεν θα χαλάσουμε το σχήμα του καθώς θα το ρίχνουμε στο τηγάνι.



Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Όταν τους βγάλουμε τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να τελειώσουμε όλους τους λουκουμάδες.






Όταν τελειώσουμε με το τηγάνισμα τους περνάμε από ζάχαρη.

Η συνταγή θα μας βγάλει 13 με 15 λουκουμάδες μέτριους.






Δεν περιμένουμε αλλά.. Ορμαμε και τρώμε....

Καλή επιτυχία!!!!!!

0 comments